Introdu numarul tau de telefon si te sunam noi!
Info Client: 0723989900
Raspuns intrebare
Categorie ics - raspuns intrebare


Raspuns intrebare numarul 2


Care este diferenta dintre un debit si o creanta?

Debit - reprezinta o suma pe care o persoana, numita debitor, o datoreaza altei persoane, numite creditor.
In terminologia juridica uzuala, acest termen este folosit pentru a desemna o datorie izvorata dintr-un contract de credit sau dintr-un alt raport juridic contractual.


Notiunea de debit are insa o acceptiune mai larga, putand fi utilizat pentru a desemna orice datorie pecuniara pe care o are o persoana fata de o alta persoana, indifferent de sursa care a generat acea datorie, contractuala sau delictuala.
Creanta - reprezinta acel drept ce exprima facultatea creditorului dintr-un raport juridic obligational de a pretinde debitorului indeplinirea obligatiei corelative de a da, de a face sau de a nu face ceva.


Dreptul de creanta este un drept relative, opozabil numai debitorului, care este intotdeauna o persoana determinate si caruia ii incumba intotdeauna o obligatie pozitiva sau negative determinata.


Drepturile de creanta nu sunt limitate ca numar si nici nominalizate prin lege. Ele confera titularului un drept de gaj general asupra patrimoniului debitorului, dar nu confera acestuia nici dreptul de urmarire si nici dreptul de preferinta, care sunt prerogative specifice drepturilor reale.
Suntem aici sa te ajutam
Suna acum la numarul:
0723989900
sau trimite-ne un
office@ics-collection.ro
COLECTARE DEBITE
Citeste tot despre serviciile
noastre de colectare debite
RECUPERARE CREANTE
Citeste tot despre serviciile
noastre de recuperare creante
ACOPERIRE NATIONALA
Contacteaza-ne indiferent
de orasul in care te afli