Introdu numarul tau de telefon si te sunam noi!
Info Client: 0723989900
Recuperare creante / Proceduri de lucru
Categorie ics - recuperare creante


Recuperare creante - proceduri de lucru

ICS a implementat în România un program de colectare debite si recuperare creante de la debitorii persoane juridice sau fizice, rapid, sigur si eficient, ce cuprinde doua etape:

1) ICS - AMICABLE

Acest program utilizeaza cateva proceduri flexibile ce asigura atat colectarea debitelor si recuperarea de creante pe cale amiabila cat si conservarea/mentinerea sau reactivarea raporturilor contractuale dintre creditori si debitori, asa cum sunt:

Acesta etapa contine anumite metodologii de lucru: verificarea solvabilitatii, a disponibilitatilor debitorului, a bunurilor acestuia, a capacitatilor de plata, a situatiei juridice, o serie de notificari, corespondente de tip electronic, convorbiri telefonice periodice si intercalate, stabilire de intalniri cu reprezentanti ai debitorului in vederea negocierii prejudiciare de amanari sau esalonari de plata, deplasari la sediul acestuia, unde este cazul, si initierea procedurii de conciliere directe prevazuta de art 7201 C.p.c. etc.

Prin aceasta etapa se incearca pe cat posibil convingerea debitorilor ca, interesul ambelor parti este gasirea mijloacelor cele mai eficiente si neprejudicioase pentru a stingerea situatiilor litigante, evitand astfel agravarea situatiei financiare de ambele parti, fie prin marirea cuantumului sumelor datorate fie cu valoarea cheltuielilor ocazionate de recuperarea pe cale judiciara a acestora.

2) ICS – LAST RESORT

Colectarea debitelor si recuperarea creantelor, pentru care nu a existat un rezultat favorabil in etapa ICS – LAST RESORT, se va face prin intermediul instantelor judecatoresti, al executorilor judecatoresti si a celorlatle institutii abilitate in acest sens, astfel:

Actiunile in instanta vor fi introduse, functie de competent materiala, functionala si teritoriala, si acolo unde exista intrunite cumulativ conditiile necesare, in forma judiciara primara/initiala (a Somatiilor de plata fundamentate pe OUG nr. 5/2001 si 119/2007 si Procedurii Insolventei in baza Legii nr. 85/2006) sau in forma actiunilor in pretentii dreptul comun.

Aceasta etapa va fi declansata doar in cazul in care debitorul nu doreste sa colaboreze, manifestandu-se active sau pasiv, in cadrul ICS - AMICABLE, situatie in care se va demara procedura de recuperare creante prin actionarea in instanta a debitorului urmata de obtinerea unui titlu executoriu constand intr-o hotarare definitiva si executorie, cel putin, urmata apoi de executarea silita a acestuia.
In cadrul acestei proceduri judiciare se va putea declansa si procedura insolventei fie initial, in locul somatiilor de plata daca sunt intrunite conditiile cerute de legislatia in vigoare, fie dupa constatarea ulterioara a starii de insolvabilitate si a celorlalte criterii specifice acestei proceduri.

(ex: toate avertismentele de plata, somatiile si notificarile se vor trimite la toate locatiile cunoscute ale debitorului - la locul de munca, sediul secundar etc.-, notarea in Cartea Funciara a interdictiilor la vanzare in cazul imobilelor, iar in cazul mobilelor inscrierea privilegiilor in Arhiva Electronica a Garantiilor Reale Mobiliare in baza Titlului VI din Legea nr. 99/1999, denuntarea debitorilor la autoritatile competente din cadrul Ministerului Finantelor Publice, Ministerului Administratiei si Internelor, Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti etc.

Odata cu declansarea procedurii judiciare de recuperare a crentelor ICS Collection, in numele sip e seama clientului, va proceda concomitent si la sesizarea organelor de urmarire penala pentru faptele savarsite de catre persoanele membre ale conducerii societatii debitoare, denuntarea debitorului la autoritatile competente din cadrul Ministerului Finantelor Publice - Agentia Nationala de Administrare Fiscala - Garda Financiara etc., Ministerului Administratiei si Internelor, Ministerul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti s.a. si, unde va fi nevoie, la notarea in Cartea Funciara a interdictiilor la vanzare in cazul imobilelor, iar in cazul mobilelor inscrierea privilegiilor in Arhiva Electronica a Garantiilor Reale Mobiliare in baza Titlului VI din Legea nr. 99/1999

Suntem aici sa te ajutam
Suna acum la numarul:
0723989900
sau trimite-ne un
office@ics-collection.ro
COLECTARE DEBITE
Citeste tot despre serviciile
noastre de colectare debite
RECUPERARE CREANTE
Citeste tot despre serviciile
noastre de recuperare creante
ACOPERIRE NATIONALA
Contacteaza-ne indiferent
de orasul in care te afli